Έμμεσα υπέρ καταδικασμένου για βιασμό ανηλίκων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Έμμεσα υπέρ καταδικασμένου για βιασμό 
ανηλίκων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ομιλία της για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του προεδρικού μεγάρου, είπε χαρακτηριστικά : «Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Αν αυτό το συνδέσουμε με την επικαιρότητα, είναι εύκολο να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναφέρεται εμμέσως στην αποφυλάκιση του πρωτόδικα καταδικασμένου  για δύο βιασμούς ανηλίκων και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη.

Θα τολμούσαμε να πούμε “πρώτη φορά στα χρονικά”, αλλά δεν θα το κάνουμε γιατί θα είναι ψευδές, έτσι λοιπόν θα πούμε ότι για τουλάχιστον δεύτερη φορά στα χρονικά της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας, ξεπλένονται εγκληματίες για βιασμό και ασέλγεια ανηλίκων, αλλά το να το ακούς από το στόμα του θεσμοφύλακα του δημοκρατικού θεσμού να το πράττει, με κάλυψη την απονομή της δικαιοσύνης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και όχι το “κοινό περί δικαίου αίσθημα“, είναι σίγουρα γερό χαστούκι στα ήδη μελανιασμένα μάγουλά μας.

Ένα Σύνταγμα το οποίο περιέχει άδικους προς τους πολίτες νόμους, υπάρχει για να εξυπηρετεί συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων.
Ποιος νοήμων και κοινωνικός άνθρωπος πολιτικός, θα ψήφιζε (ή και υπερψήφιζε) νόμους κατά της ανθρώπινης ζωής; Κατά της απονομής δικαιοσύνης κατά ειδεχθών εγκλημάτων;
Μήπως δεν είναι άνθρωπος για να ψηφίζει αντιανθρώπινους νόμους; Μήπως είναι και ο ίδιος εγκληματίας και ψηφίζει υπέρ των εγκληματιών;

Αν το νομικό δίκαιο της δικαιοσύνης που φυλάσσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι κατά του πολίτη, το έργο της ως θεσμός, ποιο είναι; Να προστατέψει τους άδικους νόμους; Ή να ασκήσει τα καθήκοντά της προστατεύοντας το πολίτευμα και την πολιτεία από οτιδήποτε κατά του πολίτη;

Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Για τον εθνικό πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” και τον πρόεδρό του κύριο Αρτέμη Σώρρα, είναι απόλυτος και αποτυπωμένος ο ορισμός της δικαιοσύνης και είναι το μέσο για την απόδοση του δικαίου, διανεμητικά, διορθωτικά και με αμοιβαιότητα.
Πρόκειται για μια από τις 12 αξίες που διέπουν τον ίδιο τον άνθρωπο και για αυτό θα αποτελεί θεμέλιο της Ελλήνων Πολιτείας, η οποία είναι στην ουσία η υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων του πολιτικού φορέα, οι οποίες είναι κατατεθειμένες με νομικό, δεσμευτικό χαρακτήρα στον Άρειο Πάγο, με αρ. πρ. 6199/4.9.2015.

Στο κεφάλαιο Β’, που αφορά τη μεταβατική περίοδο, και ως προς τη δικαστική αρχή και το πειθαρχικό σώμα και την παράγραφο 1.4.1 αναγράφεται το εξής :

1.4.1. Κοινοβουλευτική ομάδα που να μελετήσει και θα προτείνει διορθωτικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει τον Έλληνα Πολίτη και που θα καθιερώνει την Ελλήνων Πολιτεία η οποία θα βασίζεται στα Ελλάνια Πρωτόκολλα που διέπονται από τις Αξίες, τις Αρχές και τους Πολιτειακούς νόμους

Στο κεφάλαιο Γ’, που αφορά τους νευραλγικούς κύριους άξονες της πολιτείας, και την παράγραφο 19.0 των προγραμματικών δηλώσεων, αναφέρεται χαρακτηριστικά :

19.0 ΔΙΚΑΣΤΕΣ

19.1. Η δικαιοσύνη είναι μία από τις δώδεκα Αξίες του Ελλάνιου Αξιακού Συστήματος.
19.2. Η ευρυθμία μιας Πολιτείας στηρίζεται στην ισοπολιτεία, στην ισονομία και στην ισοκρατία των πολιτών. Για να υπάρξουν αυτά τα δυνατά στηρίγματα της Πολιτείας, η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδει το δίκαιο με άριστο τρόπο διανεμητικά, διορθωτικά και με αμοιβαιότητα.
19.3. Αυτή την απόδοση του δικαίου καλείται ως καθήκον του να το εκτελέσει το Δικαστικό Σώμα. Η Πολιτεία στηρίζεται στο λειτούργημα του επειδή η Δημοκρατία μεγαλουργεί μόνο όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα.
19.4. Οι Δικαστικοί οφείλουν να τηρούν και να επιβάλλουν το νόμο και τη δικαιοσύνη απαρέγκλιτα και αμερόληπτα. Οι Δικαστές όλων των επιπέδων και ειδικοτήτων, θα πρέπει αυστηρά και ευσυνείδητα να απέχουν από οποιεσδήποτε ομαδοποιήσεις κάτω από στοές, club, ΣΕΛΙΔΑ 31 από 40  τάγματα, κτλ για να είναι σε θέση να λειτουργούν αμερόληπτα το λειτούργημά τους.

19.5. Οι Δικαστικοί θα τιμούνται από την Πολιτεία, εφόσον προωθούν τη λειτουργία της στον Άξονα των Ελλάνιων Πρωτοκόλλων, θα προστατεύονται και θα ικανοποιούνται ηθικά και υλικά με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως έχει πει και ο κύριος Αρτέμης Σώρρας, πρόεδρος του εθνικού πολιτικού φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις“, το άδικο παράγεται από τη μη ορθή διαχείριση του δικαίου.

Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης, αναφερόμενοι στην πολιτική του ίδιου του Έλληνα πολίτη, να πάρει την απόφαση να ενωθεί σε κοινό στόχο και σκοπό της απελευθέρωσης των Ελλήνων πολιτών από παράλογους, άδικους νόμους και θεσμούς και να αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση της χώρας μας με το να ψηφίσει και να ψηφιστεί με τον εθνικό πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις“, ώστε να τελειώνουμε μια και διά παντός με διαχειριστές αντιπροσώπους μας. Το μόνο χρέος που έχουμε ως πολίτες είναι να γίνουμε εκπροσώπηση του έθνους μας και να επανορθώσουμε πλήρως, εγκαθιδρύοντας και προστατεύοντας τη δίκαιη και ίση προς όλους Ελλήνων Πολιτεία.

Αφήσαμε το άδικο να γίνει νόμος και χάσαμε το δίκαιο της ίδιας μας της ύπαρξης. Ήρθε η ώρα να πράξουμε.

Αναστασία Ιακώβου

https://esyaheronta.blogspot.com/2022/07/blog-post_90.html
Νεότερη Παλαιότερη