Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen - RIA Novosti, 1920, 22/09/2023
© RIA Novosti / Stringer Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Φωτογραφία αρχείου
[ Ούρσουλα Φον ντερ(Ναζί) Λάιεν: “Η Ρωσία απειλεί να χρησιμοποιήσει(;) ξανά(;) πυρηνικά όπλα. Είναι αηδιαστικό, είναι επικίνδυνο, και στη σκιά της Χιροσίμα, είναι ασυγχώρητο.” ]
( σημείωση Αλφειού : Στα χνάρια του Γκέμπελς η … Ναζιστική Ε.Ε. !! Στο Υπ. Εξ. του Χίτλερ ο παππούς της Ούρσουλας von der Leyen 1941-1943 !! , οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει το άσπρο μαύρο !! Χιροσίμα 6-8-1945 … Ναγκασάκι 9-8-1945 … Θυμήσου … Μόνο οι ΗΠΑ έχουν ρίξει πυρηνικές βόμβες … )
Η Ζαχάροβα έπιασε τον φον ντερ Λάιεν να λέει ψέματα για τη Χιροσίμα

Ζαχάροβα: Ο επικεφαλής της ΕΚ είπε ψέματα για τη χρήση πυρηνικών όπλων στη Χιροσίμα

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε ψέματα όταν κατηγόρησε τη Ρωσία για την τραγωδία στη Χιροσίμα, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι Telegram . αναφέρει το RIA Novosti.
.
Η Ζαχάροβα έγραψε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Φον ντερ Λάιεν «έδωσε μια μάλλον αξιοσημείωτη ομιλία» στα βραβεία του Ατλαντικού Συμβουλίου .
“Εξαίνεσα τον αρχηγό της ιαπωνικής κυβέρνησης για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου και τον αγώνα κατά της Ρωσίας. Θυμήθηκα ότι η οικογένειά του κατάγεται από τη Χιροσίμα και οι συγγενείς του πέθαναν εκεί κατά τη διάρκεια του πυρηνικού βομβαρδισμού το 1945. Σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εκτελεστές της Ουάσιγκτον που έριξε βόμβες σε ιαπωνικές πόλεις και πολίτες, «ούτε λέξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με αυτήν, «ο κατηγορούμενος για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ιστορία της ΕΕ προχώρησε παραπέρα – κατηγόρησε την τραγωδία της Χιροσίμα… στη Ρωσία».
.
Η Ζαχάροβα ανέφερε επίσης τη δήλωση του Φον ντερ Λάιεν: “Πολλοί από τους συγγενείς σας πέθαναν όταν η ατομική βόμβα ισοπέδωσε τη Χιροσίμα. Μεγάλωσες ακούγοντας τις ιστορίες των επιζώντων και ήθελες να ακούμε τις ίδιες ιστορίες, να κοιτάξουμε το παρελθόν και μάθετε κάτι για το μέλλον… “Η Ρωσία απειλεί να χρησιμοποιήσει ξανά πυρηνικά όπλα. Είναι αηδιαστικό, είναι επικίνδυνο, και στη σκιά [στο πλαίσιο] της Χιροσίμα, είναι ασυγχώρητο.”

«Είναι αηδιαστικό και επικίνδυνο το πώς λέει ψέματα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Αύγουστο του 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν ατομικές βόμβες στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι . Περίπου 220 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν απευθείας από τις εκρήξεις των δύο βομβών και περισσότεροι από 200 χιλιάδες πέθαναν λόγω θανατηφόρων δόσεων ραδιενέργειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άμαχοι.
.
Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, από στρατιωτική άποψη δεν υπάρχει εξήγηση για αυτούς τους βομβαρδισμούς, επειδή η νίκη επί της μιλιταριστικής Ιαπωνίας εξασφαλίστηκε κυρίως από την ήττα του στρατού Kwantung εκατομμυρίων από τα σοβιετικά στρατεύματα.
.
Πιστεύεται ότι βομβαρδίζοντας ειρηνικές πόλεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδίωκαν, πρώτα απ ‘όλα, πολιτικούς στόχους – να επιδείξουν τη δύναμή τους, θεωρώντας τα ατομικά όπλα ως το κύριο μέσο εκφοβισμού των ανθρώπων και να εξασφαλίσουν στρατηγική υπεροχή.

………………………………………………………………………………………………………….

ΠΗΓΗ:https://alfeiospotamos.gr/2023/09/22/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%cf%82-%ce%b7-%ce%bf%cf%8d%cf%81%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%86%ce%bf%ce%bd/
Νεότερη Παλαιότερη