Η Γερμανία Σχεδιάζει Να Μειώσει Τη Χρήση Εξοπλισμού Της Huawei Και Της ZTE Στα Δίκτυα 5G.




Το εσωτερικό υπουργείο της Γερμανίας προχωρά σε μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης εξοπλισμού από τους κινεζικούς προμηθευτές Huawei και ZTE στα δίκτυα 5G της χώρας. Μια αναθεώρηση αποκάλυψε μια υπερβολική εξάρτηση από αυτούς τους προμηθευτές, καθώς αποτέλεσε αφορμή για το υπουργείο να σχεδιάσει μια σταδιακή προσέγγιση για τους παρόχους, προκειμένου να αφαιρέσουν σταδιακά κρίσιμα στοιχεία από τους κινέζικους προμηθευτές στα πυρήνα των 5G δικτύων τους έως το 2026. Ο στόχος είναι να μειωθεί το ποσοστό των κινεζικών συστατικών στα δίκτυα RAN και μεταφοράς των παρόχων σε ένα μέγιστο 25% έως την 1η Οκτωβρίου 2026. Το υπουργείο εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για ευαίσθητες περιοχές, όπως το Βερολίνο, όπου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κινεζική τεχνολογία.

Το σχέδιο του εσωτερικού υπουργείου, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, μπορεί να αντιμετωπίσει αντίθεση από το υπουργείο ψηφιακών θεμάτων. Έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων μπορεί να επιβραδύνει τις προσπάθειες ψηφιοποίησης της Γερμανίας, όπου η πρόοδος έχει ήδη είναι αργή. Η Γερμανία έχει δεχθεί κριτική για την καθυστέρησή της στο να αναλάβει τα μέτρα ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δίκτυα 5G, τα οποία έχουν ως στόχο να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση προμηθευτών που θεωρούνται “υψηλού κινδύνου”.

Παροχή: Η Huawei κυριαρχεί αυτήν τη στιγμή στα δίκτυα RAN της Γερμανίας, καταλαμβάνοντας το 59% του μεριδίου της αγοράς. Η κίνηση της κυβέρνησης για να περιορίσει την Huawei και την ZTE συμβαίνει στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει την εξάρτησή της από τις μεμονωμένες χώρες και να ενισχύσει τα μέτρα κυβερνοασφάλειας της. Παρόλο που η Huawei και η ZTE αρνούνται κάθε κίνδυνο ασφαλείας που συνδέεται με τον εξοπλισμό τους, οι ανησυχίες για πιθανή κακόβουλη ενέργεια ή κατασκοπεία έχουν προκαλέσει την ανάληψη δράσης από τη Γερμανία.

Η απόφαση του εσωτερικού υπουργείου επηρεάζεται επίσης από την ανάγκη να αποφευχθεί η επανάληψη της κατάστασης με τη Nord Stream. Ο αξιωματούχος αναφέρεται στους αγωγούς που αρχικά προορίζονταν να μεταφέρουν φθηνό ρωσικό αέριο στη Γερμανία, αλλά πλέον δεν είναι λειτουργικοί. Η Γερμανία δεν θέλει να βρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση με τα δίκτυα 5G της, επομένως υπάρχει η “επείγουσα ανάγκη” να προβεί σε ενέργεια.

Παραμένει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο και αν θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τις ανησυχίες της Γερμανίας σχετικά με τους κίνδυνους ασφαλείας που συνδέονται με τον κινεζικό εξοπλισμό στα 5G δίκτυά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Γερμανία θα στραφεί πλέον στις εταιρείες  Nokkia, Ericsson.

Πηγές:
– Andreas Rinke και Sarah Marsh, Reuters, Νίκος Σάμιος


ΠΗΓΗ:https://alfeiospotamos.gr/2023/09/20/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%84%ce%b5/

Νεότερη Παλαιότερη