ΑΛΦΕΙΟΣ : Πριν 1600 χρόνια μια ανθελληνική φάρα, που θρέφει απύθμενο μίσος για ο,τιδήποτε ελληνικό, έσφαξε και κατακρεούργησε την ελληνίδα Υπατία … και κατέκαψε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας … το Μουσείονπου ίδρυσε ο πρόγονος της Κλεοπάτρας, ο Πτολεμαίος Α’ Σωτήρας .


Τώρα, με δόλο, ξεσκίζουν την Ελληνική Ιστορία … αλλά στην Ελλάδα … αποχαυνωμένοι ασχολούνται με την αγωνιώδη προσπάθειά τους να ξαναεκλεγούν βουλευτές, ενώ πολλοί παρακολουθούν με ανοικτό το στόμα … τις “όμορφες” ταινίες που τους βάζουν να βλέπουν … μέχρι να αποκοιμηθούν εντελώς …

Διαστάσεις παίρνει στην Αίγυπτο το θέμα με την μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix

[ Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ “Βασίλισσα Κλεοπάτρα” , που ξεκινά να προβάλλεται στο Netflix στις 10 Μαΐου, έχει προκαλέσει εδώ και αρκετές ημέρες θύελλα αντιδράσεων στην Αίγυπτο καθώς τον ρόλο της Κλεοπάτρας υποδύεται η Βρετανίδα Αντέλ Τζέιμς, που είναι αφρικανικής καταγωγής κατά το ήμισυ.

Σε ανακοίνωσή του (FB) το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου επισημαίνει ότι:

«- Ο Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων επιβεβαιώνει ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα και ελληνιστικά (σ.σ. ελληνικά κύριοι) χαρακτηριστικά.

– Οι απεικονίσεις και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη των αληθινών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της».

Η Jada Pinkett Smith, η οποία είναι η εκτελεστική παραγωγός του ντοκιμαντέρ, λέει ότι αφού η κληρονομιά της βασίλισσας ήταν αμφιλεγόμενη, ήταν «ένα νεύμα στη συζήτηση αιώνων για τη φυλή της αυτοκράτειρας».

«Δεν βλέπουμε ή ακούμε συχνά ιστορίες για μαύρες βασίλισσες, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, καθώς και για την κόρη μου, και απλώς για να μπορεί η κοινότητά μου να γνωρίζει αυτές τις ιστορίες επειδή υπάρχουν πάρα πολλές!», σημείωσε η ίδια… ] , (σ.σ. : Στην κόρη σου και στην κοινότητα σου μπορείς να λες ό,τι παραμύθι θέλεις. Το σάπιο σου μυαλό είναι ένα μηδενικό, ένα άχυρο, που ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσε να φτάσει στο πρώτο γράμμα της Ελληνικής Ιστορίας. )

ΑΓΑΛΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ Β΄ ΕΜΦΑΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ

……………

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΡΣΙΝΟΗ Β΄ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΡΑΩ

Η Ελληνίδα  βασίλισσα 200 χρόνια πριν από την απόγονο της Κλεοπάτρα κυβέρνησε σαν φαραώ  ακριβώς με την δύναμη των αρρένων Πτολεμαίων

Η μοναδική κορώνα της βασίλισσας Αρσινόης της β΄ με τα ανάγλυφα αρχαία σύμβολα σε συνδυασμό με μια νέα μέθοδο μελέτης της κατάστασης στην αιγυπτιακή αρχαιολογία αποτελεί τη βάση για μια νέα ερμηνεία των ιστορικών εξελίξεων στην Αίγυπτο κατά την περίοδο μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Μια εργασία από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ (Σουηδία) υποστηρίζει ότι η βασίλισσα Αρσινόη κυβέρνησε την αρχαία Αίγυπτο ως γυναίκα Φαραώ, προγενέστερη της Κλεοπάτρας κατά  200 χρόνια.

Οι ερευνητές συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό για τη σημασία βασίλισσας Αρσινόης Β ‘από την ημέρα που αποθεώθηκε. Είχε δηλαδή τεθεί στο ίδιο επίπεδο με την αρχαία θεά Ίσις και Αθώρ, και ήταν ακόμα σύμβολο εκτίμησης και σεβασμού 200 χρόνια μετά το θάνατό της, όταν μια από τις γνωστότερες απόγονους της, η Κλεοπάτρα, φόρεσε το ίδιο στέμμα.

Κλεοπάτρα. Η βασίλισσα που μιλούσε 9 γλώσσες και σπούδασε γεωγραφία, ιστορία, αστρονομία, διεθνή διπλωματία, μαθηματικά, αλχημεία, ιατρική, ζωολογία, οικονομικά και άλλους κλάδους.

……………………………………………………………………………………………………


ΠΗΓΗ:https://alfeiospotamos.gr/2023/04/28/%cf%85%ce%b2%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b7-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-netflix-%ce%b7-%ce%b1%ce%af%ce%b3/?fbclid=IwAR02yAlci8stfbB3i9TAkm4ImRzQuIhJQwYmqUqZ5YEei799R6BjuHagIe4

Νεότερη Παλαιότερη