Editor's Note: Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και είναι ένα οδυνηρό και συναισθηματικό θέμα. Το IGN προτρέπει τα μέλη της κοινότητας να σέβονται όταν συμμετέχουν σε συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα και δεν υποστηρίζει κανενός είδους παρενόχληση.

Πλάνα από βιντεοπαιχνίδια έχουν αποδοθεί λανθασμένα ως πραγματικό υλικό του πολέμου στην Ουκρανία, με τα κοινωνικά δίκτυα να αρχίζουν να κάνουν εντατικές προσπάθειες για να σταματήσει η εξάπλωσή του.

Κάποια πλάνα φαίνεται να έχουν σκόπιμα παραποιηθεί ώστε να αντιπροσωπεύουν ειδησεογραφική κάλυψη, παραπλανώντας τους θεατές σχετικά με την πραγματική κατάσταση του πολέμου. Άλλα πλάνα φαίνεται να χρησιμοποιούνται απλά ως μέσο για τo engagement στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — ακόμη και αν είναι ακούσια, η επιβλαβής συνέπεια αυτού του είδους της δημοσίευσης είναι όταν εξαπλώνεται, χωρίς context, αργότερα, διαδίδοντας παραπληροφόρηση με τον δικό της τρόπο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ψεύτικο gameplay του ρεαλιστικού στρατιωτικού παιχνιδιού Arma 3, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε ως hoax ειδησεογραφικά πλάνα από την κατάσταση στην Ουκρανία. Στο Facebook και στο Twitter, αυτά τα βίντεο αφαιρέθηκαν, αν και έγινε αφού χιλιάδες θεατές τα είχαν παρακολουθήσει.

Ο αναλυτής γεωπολιτικής και ασφάλειας Michael A. Horowitz δημοσίευσε και στη συνέχεια αφαίρεσε ένα ξεχωριστό βίντεο από αυτό που φαινόταν να είναι μια μαχητική αερομαχία, αλλά φαίνεται να έχει αποκαλυφθεί ότι έχει αλλάξει πλάνα του προσομοιωτή εναέριας μάχης DCS: World. Τη στιγμή της σύνταξης, το βίντεο παραμένει διαθέσιμο στον επίσημο λογαριασμό Twitter του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Έχουμε επικοινωνήσει με τους προγραμματιστές των Arma 3 και DCS: World για το σχόλιο.

Το υλικό από το παιχνίδι είναι μόνο ένα μέρος του τρέχοντος παζλ παραπληροφόρησης, με αποσπάσματα προηγούμενων συγκρούσεων, στρατιωτικών ασκήσεων εκπαίδευσης και περισσότερη πρόσφυση σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η Meta ανακοίνωσε στη συνέχεια τη δημιουργία ενός Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης παράλληλα με τις ρητορικές μίσους και πρόσθετη προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους Ουκρανούς χρήστες.

Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις καταστάσεις, στη δική σας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίστε βίντεο σαν αυτά με μια δόση σκεπτικισμού. Το BBC έχει ένα συνοπτικό σύνολο συμβουλών για τον εντοπισμό ψεύτικων ειδήσεων, όπως τον έλεγχο πηγών, την αξιολόγηση του είδους της γλώσσας που χρησιμοποιείται, τη μεγέθυνση σε εικόνες για τον έλεγχο τοποθεσιών, τον έλεγχο της νομιμότητας του λογαριασμού και πολλά άλλα. Εάν βλέπετε ψευδή βίντεο, εικόνες ή πληροφορίες, όλες οι μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν εργαλεία αναφοράς, ενώ ορισμένα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα έναν κλάδο αναφορών για παραπλανητικές δημοσιεύσεις.

Η εισβολή στην Ουκρανία έχει συγκεντρώσει εκτεταμένες εκκλήσεις για υποστήριξη και βοήθεια από τη βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο εντός όσο και εκτός της ίδιας της Ουκρανίας.

Ορισμένες οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας δέχονται επί του παρόντος δωρεές και υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους Ουκρανούς:

Save the Children: Αυτή τη στιγμή παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στα παιδιά.

UNICEF: Παροχή εφεδρικών προμηθειών και ασφαλούς νερού σε κοινότητες, καθώς και φροντίδα για τα παιδιά εκεί και που έχουν διαχωριστεί από οικογένειες.

Project HOPE: Αποστολή ιατρικών προμηθειών και παροχή υγειονομικής περίθαλψης για τους πρόσφυγες.



ΠΗΓΗ:https://gr.ign.com/arma-iii-1/96049/news/uliko-apo-binteopaikhnidi-parousiasteke-os-binteo-apo-ton-polemo-sten-oukrania?fbclid=IwAR169eAsydoM5TK79qIALHSy4md6Pa23q1iLMmo9rNwAEhgx8YkibDXhjKE

Νεότερη Παλαιότερη