Επιτρέψαμε στους “ηγέτες” μας να μας φορολογούν για την … “υπερθέρμανση” του πλανήτη την ώρα που χιονίζει στις Πυραμίδες της Αιγύπτου μετά από 112 χρόνια (!)
Η φωτογραφία αυτή αποδεικνύει την έκταση της ηλιθιότητας που μαστίζει την ανθρωπότητα. Επιτρέψαμε στους “ηγέτες” μας να μας φορολογούν για την … “υπερθέρμανση” του πλανήτη την ώρα που χιονίζει στις Πυραμίδες της Αιγύπτου μετά από 112 χρόνια (!) και την ώρα που στον Καναδά οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -40C και στις ΗΠΑ τους -50C καταρρίπτοντας ιστορικά ρεκόρ. θερμοκρασίες που αποδεικνύουν την ΠΤΩΣΗ της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας της γης. Ποιος όμως θα κατηγορήσει για ΑΠΑΤΗ και ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ τους γραβατωμένους μαφιόζους της κυβέρνησης;
Το χιόνι κάλυψε το ανατολικό Κάιρο και τις Πυραμίδες της Γκίζας την Παρασκευή, για πρώτη φορά μετά από 112 χρόνια, σύμφωνα με κατοίκους της Αιγύπτου. Εντυπωσιακές εικόνες δημοσίευσαν χρήστες του Twitter και του Instagram από τη μοναδική χιονόπτωση του αιώνα στις πεδινές περιοχές της χώρας.
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Μέση Ανατολή, ενώ δραματική, λόγω του ψύχους είναι η κατάσταση χιλιάδων Σύρων προσφύγων που ζουν σε καταυλισμούς.
Το χιόνι και η θερμοκρασία έχει πέσει για τα καλά στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ στην Αίγυπτο είδαν… άσπρη μέρα μετά από 112 χρόνια!
Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε καμήλες να ξεκουράζονται σε χιονισμένες εκτάσεις ενώ οι κεντρικές λεωφόροι είναι αδιάβατες, καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές είναι ασυνήθιστες σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.
Σχεδόν μισό μέτρο χιόνι κάλυψε την Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από το 1950, καθώς και τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 60.000 κατοικίες. Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας προκαλεί ανησυχία και ήδη ο ΟΗΕ εξετάζει την αποστολή έκτακτης βοήθειας, κυρίως σε καύσιμα, για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.
Παρόλο που οι κάτοικοι του Λιβάνου και ορισμένων περιοχών της Συρίας είναι συνηθισμένοι στις χιονοπτώσεις, αρκετοί κάτοικοι των χωρών αυτών βλέπουν χιόνι για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Ο χιονιάς ήταν αποτέλεσμα σπάνιου μετεωρολογικού φαινομένου συγκέντρωσης χαμηλής πίεσης στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας που έφερε χιόνι αρχικά στο Ισραήλ και τη Συρία και στη συνέχεια στην Αίγυπτο.
Σίμος Σταυρακίδης
ΠΗΓΗ: https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/08/epitrepsame-stoys-quot-igetes-quot-mas-na-mas/