Οι μεγαλύτεροι προμηθευτές όπλων στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ” ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” …

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΣΤΟ BRETTON WOODS ΤΟ 1944 … ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 1946 ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΚΑΠΑΡΩΣΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ .

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ …

Τι είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;

Τα μόνιμα μέλη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλική Δημοκρατία.

……………………………………………….

Τι είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας;

Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών θεσμοθέτησε τα έξι κύρια όργανα του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η πρωταρχική αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας. Το Συμβούλιο συνεδριάζει όταν απειλείται η ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Χάρτη, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τέσσερις σκοπούς:

• τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας
• την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών
• τη συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων και την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
• την ύπαρξή του ως το κέντρο για τον συντονισμό των δράσεων των εθνών

Τα μέλη του ΟΗΕ συμφωνούν να αποδέχονται και να εκτελούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ενώ τα υπόλοιπα όργανα του ΟΗΕ κάνουν συστάσεις στα κράτη μέλη, μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις, τις οποίες τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα μετά να εφαρμόσουν σύμφωνα με τον Χάρτη.

Όταν μια καταγγελία σχετικά με μια απειλή για την ειρήνη υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η πρώτη ενέργεια του Συμβουλίου είναι συνήθως να συστήσει στα αντιβαλλόμενα μέρη να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με ειρηνικά μέσα.

Το Συμβούλιο μπορεί επίσης:

• να ορίσει τις αρχές της συμφωνίας
• να αναλάβει την έρευνα και την διαμεσολάβηση σε ορισμένες περιπτώσεις
• να ξεκινήσει μια αποστολή
• να διορίσει ειδικούς απεσταλμένους
• και να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα να χρησιμοποιήσει τις καλές υπηρεσίες του για την ειρηνική επίλυσης της διαφοράς

Όταν μια διαφορά οδηγήσει σε εχθροπραξίες, η πρωταρχική μέριμνα του Συμβουλίου είναι ο τερματισμός τους το συντομότερο δυνατόν. Σε αυτή την περίπτωση, το Συμβούλιο μπορεί:

• να εκδώσει οδηγίες για την κατάπαυση του πυρός που θα συμβάλλουν στην μη κλιμάκωση της σύρραξης
• να αποστείλει στρατιωτικούς παρατηρητές ή ειρηνευτική δύναμη ώστε να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων, να χωρίσει τις αντιτιθέμενες δυνάμεις και να επιβάλει την τάξη

Πέρα από αυτά, το Συμβούλιο μπορεί να επιλέξει μέτρα επιβολής, όπως:

• οικονομικές κυρώσεις, εμπάργκο όπλων, χρηματικές ποινές , περιορισμούς και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις
• διακοπή διπλωματικών σχέσεων
• αποκλεισμός
• ή ακόμη συλλογική στρατιωτική δράση

Κύριο μέλημα του Συμβουλίου είναι να επικεντρώσει τη δράση κατά των υπευθύνων για τις πολιτικές ή πρακτικές που καταδικάζονται από τη διεθνή κοινότητα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις των μέτρων στα υπόλοιπα τμήματα του πληθυσμού και της οικονομίας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου 1946 στο κέντρο συνεδριάσεων στο Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο. Έκτοτε, η μόνιμη έδρα του Συμβουλίου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ενώ συνεδριάσεις του έχουν γίνει στην Αντίς Αμπέμπα το 1972, στην πόλη του Παναμά και στη Γενεύη το 1990.

Ένας εκπρόσωπος κάθε μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να είναι παρών ανά πάσα στιγμή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να έχει τη δυνατότητα το Συμβούλιο να συνεδριάζει, όποτε και αν προκύψει ανάγκη.

……………………………………………….

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ …

Φωτογραφία<>Οι 100 μεγαλύτεροι κατασκευαστές (εταιρείες) και εξαγωγείς όπλων σε μια εικόνα

………………………………………………

ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ … ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ … “ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ” … Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗΣ …

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ ΤΟΥΣ …

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=a3bnNi2R8Vo

………………………………………………

ΚΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ !!! ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΕΡΓΟ …

Nikolaos Samios

Η Ειρήνη είναι κωμωδία …
Ο Τρυγαίος, ένας Αθηναίος που έχει βαρεθεί τον πόλεμο, έχει μεγαλώσει ένα σκαθάρι για να το καβαλήσει και να ανέβει στο Δία για να τον ρωτήσει γιατί αφήνει τους Έλληνες να πολεμάνε.
Φτάνοντας εκεί όμως βλέπει ότι οι θεοί έχουν φύγει γιατί θύμωσαν με τους Έλληνες και έχει μείνει μόνο ο Ερμής για τις τελευταίες ετοιμασίες.
Του εξηγεί ότι εκεί μένει πλέον ο Πόλεμος ο οποίος έχει φυλακίσει την Ειρήνη.
Εμφανίζεται τότε ο Πόλεμος που έχει ένα τεράστιο γουδί για να λιώσει μέσα τις ελληνικές πόλεις.
Όμως όταν στέλνει το γιο του τον Τάραχο να ζητήσει γουδοχέρι από τους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες αυτός επιστρέφει λέγοντας ότι έχουν χάσει το γουδοχέρι τους, εννοώντας τον Κλέωνα και το Βρασίδα που είχαν σκοτωθεί.
Καθώς ο Πόλεμος φεύγει, ο Τρυγαίος καλεί το χορό που αποτελείται από Έλληνες από διάφορες πόλεις για να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Χάρη στη βοήθεια τους, κυρίως των γεωργών που έχουν τραβήξει τα πιο πολλά στον πόλεμο, καταφέρνουν να ελευθερώσουν την Ειρήνη και την Οπώρα και τη Θεωρία που ήταν μαζί της.
Ο Τρυγαίος επιστρέφει στην Αθήνα μαζί με την Οπώρα για να την παντρευτεί και τη Θεωρία για να τη δώσει στη Βουλή.
Πριν το γάμο τον επισκέπτονται διάφοροι έμποροι που πουλούσαν όπλα :
Η Ειρήνη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη. Παίχτηκε πρώτη φορά το 421 π.x.x., στα Μεγάλα Διονύσια και κέρδισε το δεύτερο βραβείο.


ΠΗΓΗ: https://alfeiospotamos.gr/?p=47908&fbclid=IwAR0ZRQIMuBW8qXxIx55VefAhv7cFTn5m7yNdaRmeZSrcsvDjM9kUyYsEF_4
Νεότερη Παλαιότερη