Ήταν εγγυητής του άνεργου γιου του
Mε τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης έγινε τελικά έξωση στην οικογένεια 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου στα Φλογητά Χαλκιδικής, κάτι που είχε αποτραπεί δύο φορές από κατοίκους της περιοχής.
Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.000 ευρώ, ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.
Δικαστικός επιμελητής και αστυνομία, έκαναν επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες και πέταξαν έξω τον ηλικιωμένο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του, ενώ στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.
«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω», είχε δηλώσει ο ίδιος ο ηλικιωμένος.
Δεν πήραν ούτε τα πράγματά τους
Σύμφωνα με τον «902», ο δικαστικός επιμελητής, με την προστασία της αστυνομίας και τη συνδρομή κλειδαρά, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε κάποια από τα πράγματα τους, όπως κατήγγειλε η οικογένεια.
«Ηρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε... Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» λέει χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» η κόρη του 81χρονου, Αναστασία.
Για ώρες ο ηλικιωμένος παρέμενε απελπισμένος στην αυλή του κλειδωμένου πλέον σπιτιού που είχε φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής, για να δει να το εκπλειστηριάζουν τα funds, έναντι πινακίου φακής. Στο πλευρό του κάποιοι φίλοι και γείτονες που δεν πρόλαβαν το πρωί να αποτρέψουν τη νέα επιχείρηση έξωσης.
Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαίρη Αδαμίδου, υποψήφια βουλευτή στη Χαλκιδική, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό.
Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο σπίτι που έχασαν, συνολικού εμβαδού περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο 600 τ.μ., με ισόγειο, υπόγειο και έναν όροφο, διέμεναν ο ηλικιωμένος ανάπηρος με τη γυναίκα του, τη μια κόρη και τον γιο τους. Πριν από μερικά χρόνια ο τελευταίος είχε πάρει ένα δάνειο ανακαίνισης 85.000 ευρώ. Δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει, καθώς έμεινε άνεργος, και έτσι το χρέος έπεσε στις πλάτες του πατέρα του, ο οποίος είχε μπει εγγυητής. Ένας συνταξιούχος ανάπηρος που έχασε το πόδι του σε εργατικό ατύχημα και παρ’ όλα αυτά οι δυο τους κατάφεραν να αποπληρώσουν περισσότερα από τα μισά της αρχικής οφειλής, κάπου 50.000 ευρώ. Όμως τα πανωτόκια είχαν φτάσει το συνολικό ποσό του χρέους σε 150.000 ευρώ, νούμερο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όντας σε ανεργία ο ένας και χαμηλοσυνταξιούχος ο άλλος...
Σύμφωνα με το «Εθνος», το δάνειο ήταν για ανακαίνιση κατοικίας. Όμως, όταν ήρθε η ανεργία και καθυστερούσαν οι δόσεις, η τράπεζα το πούλησε στην εισπρακτική Cepal. Το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ η οικογένεια βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις μαζί τους, και το "χτύπησε" ένας πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. Αργότερα, η οικογένεια έμαθε ότι είναι επιχειρηματίας που αγοράζει και πουλάει τουριστικά ακίνητα.
Πηγή: https://drasi-news.blogspot.com/2023/05/cepal-81.html