Το ημερολόγιο γράφει Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831 και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελληνικής πολιτείας Ιωάννης Καποδίστριας ετοιμάζεται να πάει στην εκκλησία του αγίου Σπυρίδωνα. Και όσο πλησιάζει τόσο πιο κοντά βρίσκεται στον θάνατο.
Αυτή η δολοφονία ακύρωσε οριστικά την ψήφιση του πολίτικου συντάγματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί για να επικυρωθεί στην ε’ εθνοσυνέλευση (καθώς επίσης σταμάτησε την λειτουργία του κρατικού πιστωτικού ιδρύματος «Ελληνική Χρηματιστική» που ήταν μια ελληνική τράπεζα) και το οποίο αντικατεστάθει το 1841 με το ιδιωτικό ξένων συμφερόντων πιστωτικό ίδρυμα την Ε.Τ.Ε.
Μετά το τραγικό τέλος του πρώτου κυβερνήτη, γεννήθηκαν τρία κόμματα τα οποία κυριάρχησαν για περίπου τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ξενικά» κόμματα, τα οποία κατά χρονολογική σειρά εμφάνισης αλλά και κατά τάξη μεγέθους είναι το ρωσικό, το γαλλικό και το αγγλικό. Προτιμότεροι είναι όμως τρεις απόλυτα ακριβείς όροι: ρωσόφιλο, γαλλόφιλο, αγγλόφιλο.
Αν δούμε ποια Ελλάδα δημιούργησε η επανάσταση υπό το πρίσμα των τριών «ξενικών» κομμάτων, φαίνεται πιο καθαρά ότι αυτά δεν ήταν απλώς «πρακτορεία» των ξένων αλλά εκφραστές ελληνικών συμφερόντων.
Ο όρος κόμματα δίδεται καταχρηστικά σε αυτά τα μορφώματα αφού στερούνται πολιτικών αρχών και οι οπαδοί τους συχνά αλλάζουν στρατόπεδα ανάλογα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ουσιαστικά οι ηγέτες τους τίθενται στην υπηρεσία των συμφερόντων όχι του κράτους αλλά της κάθε δύναμης που τους χρηματοδοτεί.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Από τότε μέχρι σήμερα τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τα δεινά του ελληνικού έθνους, διότι διαίρεσαν, κομμάτιασαν και διέλυσαν την κοινωνία μας.
Τα κόμματα επέτρεψαν στο τραπεζικό κατεστημένο να λειτουργεί με πλήρη ασυδοσία μέχρι το σημείο να πτωχεύσει το ελληνικό κράτος επανειλημμένως.(6-7 πτωχεύσεις).
Τα κόμματα και η διαίρεση της κοινωνίας που δημιούργησαν είναι η αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής, της γενοκτονίας και του διαμελισμού του ελληνισμού όπως στην Κύπρο.
Τα κόμματα εκχώρησαν το δικαίωμα στο τραπεζικό κατεστημένο, να χαράσσει την οικονομική πολιτική του κράτους μας και να δημιουργήσει τις συνθήκες αιχμαλωσίας των Ελλήνων πολιτών μέσω χρέους.
Τα κόμματα είναι υπεύθυνα γιατί αυτά δημιουργούν την διαπλοκή, το πελατειακό κράτος, την διαφθορά, την ανομία και την κατάρρευση των αξιών. Το πολιτικό καθεστώς επέτρεψε σε οργανισμούς και συμβούλια ξένα, ελληνικών συμφερόντων να έχουν ενεργή συμμετοχή σε νευραλγικούς τομείς όπως η οικονομία, η παιδεία, η υγεία.
Το πολίτικο καθεστώς είναι η αίτια καταστροφής όχι μόνο του παραγωγικού ιστού της πατρίδος μας αλλά και του υπερδανεισμού, έχοντας φέρει τον ελληνικό λαό σε κατάσταση λιμοκτονίας με εκατομμύρια άνεργους και αυτόχειρες.
Η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές, μας έχει μεταβάλει από αυτόχθονες Έλληνες πολίτες σε στιγμιαίους ψηφοδότες υπηκόους, χωρίς καμιά συμμετοχή στις αποφάσεις της πολιτικής.
Μας έχουν αιχμαλωτίσει σε ένα χρέος του οποίου ούτε την προέλευση, ούτε το ύψος, ούτε την διαχείριση γνωρίζουμε αλλά και έλεγχο νομιμότητας δεν μπορούμε να κάνουμε, έχουμε όμως επιφορτιστεί την αποπληρωμή του.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί εμείς το επιτρέψαμε!!
Είναι καθήκον όλων να συστρατευθούν στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».
Είμαστε Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουμε την υποχρέωση να αναγνωρίζουμε την προέλευση και το βάρος της κληρονομιάς μας.
Είμαστε ελεύθεροι ενεργοί πολίτες, δεν υπηρετούμε κόμματα, δεν εγκλωβιζόμαστε σε δογματικές ιδεολογίες και δεν χρωματιζόμαστε από ξενόφερτες αποχρώσεις.
Είμαστε αγωνιστές σε αποστολή, έχοντας στόχο την απελευθέρωση της Ελλάδος και εν γένει της ελληνικότητας από κάθε τι που προσβάλλει και βιάζει τα δίκαια των Ελλήνων.
Η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι η οδός για την εγκαθίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας, η οποία δεν είναι πολίτευμα αλλά δημόσια διοίκηση, μιας πραγματικής δημοκρατικής πολιτείας, βασισμένη στα Ελλάνια Αξιακά Πρωτόκολλα, τα οποία αποτελούνται από 12 άξιες, 18 αρχές και 3 πολιτειακούς νομούς.
Μετά το 2010 και το πρώτο μνημόνιο και πριν την προγραμματισμένη πτώχευση της πατρίδος μας, κάτι που θα είχε τρομακτικές συνέπειες, εμφανίστηκε ο μηχανισμός Αρτέμης Σώρρας ο οποίος παίρνοντας εντολή από ένα ικανό αριθμό Ελλήνων πολιτών, προχώρησε στην δημιουργία πολιτικού φορέα.
Βασικό σκοπό είχε την συνένωση όλων των Ελλήνων πολιτών αφήνοντας πίσω όλη την διαδικασία που είχε επιβληθεί από τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι σκοπό είχαν και έχουν τον διαχωρισμό των πολιτών.
Η κίνηση αυτή του κ.Αρτέμη Σώρρα έγινε μετά την άρνηση των διαχειριστών να αποδεχθούν τις οικονομικές προσφορές του, ώστε να απελευθερώσουν την χώρα από την οικονομική υποδούλωση και να προχωρήσουν σε ανάπτυξη.
Η δομή των κομμάτων είναι μοντέλο πυραμιδικής ιεραρχίας, και οι επιλογές του αρχηγού κόμματος είναι υποχρεωτικές για όλους χωρίς να υπάρχει πλαίσιο συγκεκριμένων αξιών και αρχών, στόχων και σκοπών.
Τα κόμματα ιδρύονται από κάποιον ο οποίος παρουσιάζεται ως ηγέτης και ως εμπνευστής κάποιας ιδεολογίας ή κάποιου οράματος με γενικές αναφορές και υποσχέσεις και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του.
Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από διάφορους εξωγενείς οικονομικά ισχυρούς παράγοντες, ενώ τα ήδη υπάρχοντα που είναι στην βουλή λαμβάνουν τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή από εμάς τους πολίτες, το δημόσιο (Ν. 3023/2002 ΦΕΚ 146 Α).
Αντίθετα ο πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν χρηματοδοτείται, αλλά φέρει Ελλάνιες ψυχές που εργάζονται με ανιδιοτέλεια για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η δομή του πολιτικού φορέα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν των κομμάτων. Υπάρχει συγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας για τον Πολιτικό Φορέα όπου περιέχονται ο τρόπος διοικητικής λειτουργίας, οι στόχοι, οι σκοποί, το σύστημα αξιών και αρχών.
Η δομή και η λειτουργία του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι ένα ομοκεντρικό οριζόντιο σύστημα. Η πραγματική δημοκρατία έχει δημόσια διοίκηση δηλαδή ο πολίτης – δημότης είναι το Α και Ω στην Ελλήνων Πολιτεία.
Οι τοπικοί δημοτικοί οργανισμοί είναι η πηγή εξουσίας.
Εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στο διαδημοτικό σώμα και στην διοίκηση.
Η διαδημοτική είναι οι εκπρόσωποι του έθνους.
Το διαδημοτικό σώμα μέσα από το οποίο εκλέγονται τα 360 υποψήφια μέλη του συνεδρίου.
Τα 144 τακτικά μέλη είναι οι νομοθέτες.
Τα 144 τακτικά μέλη τα οποία εκλέγονται από τους 360 υποψήφιους και νομοθετούν
Η γερουσία είναι οι τεχνοκράτες σύμβουλοι.
Η γερουσία διορίζεται από τα τακτικά μέλη και το κεντρικό συμβούλιο των 9 και αποτελείται από επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι παρέχουν τεχνοκρατική υποστήριξη στα νομοθετήματα.
Η επιτροπή των εννέα είναι η ελεγκτική-εκτελεστική αρχή.
Το κεντρικό συμβούλιο των 9 εκλέγεται από τα τακτικά μέλη και ελέγχει τα νομοθετήματα προς την τήρηση των 33 ελλάνιων πρωτοκόλλων.
Ο πρόεδρος και οι πενήντα σύμβουλοί του.
Ο πρόεδρος του πολιτικού φορέα εκλέγεται από τα τακτικά μέλη, προτείνει τους 15 υποψηφίους για την εκλογή του κεντρικού συμβουλίου των 9 και επιλέγει τους 50 συμβούλους του που τον εκπροσωπούν οπουδήποτε χρειαστεί.
Επίσης υπάρχει και το ανεξάρτητο πειθαρχικό σώμα που απαρτίζεται από 5 τακτικά μέλη και 2 αναπληρωματικά (δικαστές, εισαγγελείς.) Προτείνεται από τους 144 νομοθέτες και εκλέγεται από το κεντρικό συμβούλιο των 9.
Είναι φανερό και αποδεδειγμένο ότι σε κανένα κόμμα ή κίνημα ή άλλον φορέα δεν υπάρχει πιο δημοκρατικό καταστατικό και σύστημα λειτουργίας. Ο πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι ο φορέας που φέρει το έθνος και ενώνει τους ανθρώπους, σε αντίθεση με το κόμμα που τους κομματιάζει.
Η Ελλάδα δεν είναι του Άρτεμη Σώρρα, είναι των Ελλήνων πολιτών. Η κοινωνία και η πολιτεία είναι διαιρεμένες και αυτή η διαίρεση πρέπει να γίνει ένωση και θα πρέπει να το καταλάβει κάθε πολίτης.
Η «Ελλήνων Συνέλευσις» ζητάει να γίνουν όλοι οι πολίτες ένα από τα ενεργά χιλιάδες κύτταρα της, ώστε με την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά να ασκήσουν οι ίδιοι πολιτική, να ψηφίζονται οι ίδιοι οι πολίτες και να ψηφίζουν.
Είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε πολιτεία, να ξαναγίνουμε πολίτες, να δημιουργήσουμε πόλεις με πραγματικούς πολίτες, να ασκήσουμε πολιτική και να παράξουμε πολιτισμό.
Είναι η ώρα να ανελιχθούμε σαν ανθρώπινα δημιουργήματα που είμαστε!!
‘’ΔΑΕΙΡΑ‘’
ΠΗΓΗ: https://esypeloponnisou.wordpress.com/2023/05/02/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b9/