Με τον νόμο 4958/2022 για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή νομιμοποιήθηκε η αιμομιξία!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί ότι είναι ανήθικο στην Ελληνική κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα ελαχίστων.
«Προβλέφθηκε η δυνατότητα να γίνεται δωρεά σπέρματος ή ωαρίου μεταξύ συγγενών σε πλάγια γραμμή, χωρίς να υπάρχει διάκριση αν είναι εξ’ αίματος ή εξ ‘αγχιστείας!!!
Συγγενείς σε πλάγια γραμμή εξ’ αίματος είναι τα αδέρφια, τα πρώτα ξαδέρφια, οι θείοι και τα ανίψια…! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ!»
«Το οποίο δεν το πήρε κανείς χαμπάρι από τον ελληνικό λαό, δεν γράφτηκε πουθενά, δεν ακούστηκε και είναι αμφίβολο αν οι περισσότεροι βουλευτές που το ψήφισαν, το κατάλαβαν!»
Αν είναι δυνατόν !!!!!!
Την αποκάλυψη έκανε ο ΠαναγιώτηςΝικολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε πρόσφατα συνέδριο υπό τον τίτλο «Βιοηθικά διλήμματα στον σύγχρονο κόσμο».
Δείτε τι γράφει το σχετικό άρθρο:
Στο άρθρο 1455 του Αστικού Κώδικα (Α.Κ.), περί της ιατρικής υποβοήθησης στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) το πρώτο εδάφιο τροποποιείται, ώστε η ιατρική υποβοήθηση να επιτρέπεται όχι μόνο για την αντιμετώπιση της αδυναμίας απόκτησης τέκνων με φυσικό τρόπο ή για την αποφυγή μετάδοσης στο τέκνο σοβαρής ασθένειας, αλλά και για τη διατήρηση της γονιμότητας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ιατρικής αναγκαιότητας,
β) προστίθεται νέο πέμπτο εδάφιο, και το άρθρο 1455 Α.Κ. διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 1455
Η ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή (τεχνητή γονιμοποίηση) επιτρέπεται μόνο για να αντιμετωπίζεται η αδυναμία απόκτησης τέκνων με φυσικό τρόπο ή για να αποφεύγεται η μετάδοση στο τέκνο σοβαρής ασθένειας ή για να διατηρείται η γονιμότητα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ιατρικής αναγκαιότητας. Η υποβοήθηση αυτή επιτρέπεται μέχρι την ηλικία φυσικής ικανότητας αναπαραγωγής του υποβοηθούμενου προσώπου. Η ανθρώπινη αναπαραγωγή με τη μέθοδο της κλωνοποίησης απαγορεύεται. Επιλογή του φύλου του τέκνου δεν είναι επιτρεπτή, εκτός αν πρόκειται να αποφευχθεί σοβαρή κληρονομική νόσος που συνδέεται με το φύλο. Δωρεά γεννητικού υλικού μεταξύ συγγενών είναι επιτρεπτή μόνο μεταξύ συγγενών σε πλάγια γραμμή.»
Οι βαθμοί συγγένειας δείχνουν πόσες γεννήσεις μεσολαβούν ανάμεσα σε δύο άτομα. Έτσι, ένα άτομο έχει τους παρακάτω βαθμούς συγγένειας, με τους αντίστοιχους συγγενείς του. Έτσι, οι βαθμοί συγγένειας διαμορφώνονται ως εξής:
Α’ βαθμού: (κατιόντες – ανιόντες) γονείς, παιδιά (εξ αγχιστείας) ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά.