Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ 6.960 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Από το 1904 που δημιουργήθηκε η τράπεζα της Ανατολής, μέχρι το 1922 που έγινε η καταστροφή της Σμύρνης, είχε περισυλλέξει το 90% του πλούτου των Ελλήνων του Λεβάντε. Αλεξάνδρεια, Ιεροσόλυμα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη. Είχε υποκαταστήματα παντού.

Επίσης είχε υποκαταστήμα στο Βερολίνο στη Γερμανία.

Σε αυτά τα 19 χρόνια η Μικρασιατική καταστροφή ήταν δημιούργημα των Χαζάρων. Δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε ιστορικά. Να θυμάστε όμως πως ο Ελληνισμός της Ιωνίας είχε παρουσία στο χώρο αυτό πάνω από 5000 χρόνια. 

Η Τροία (το πραγματικό όνομα της Τροίας ειναι Ίλιον) ήταν Ελληνικός χώρος και η Περσία ήταν Ελληνικός χώρος. Έτσι λοιπόν ένας πολιτισμός που ήταν στο χώρο αυτό για χιλιάδες χρόνια ξεριζώθηκε με κείνη την κατάπτιστη συνθήκη, μεσα σε διάστημα 2-3 ετών. Σκοπός να ιδιοποιηθούν αυτό το τεράστιο απόθεμα χρυσού και των πλούτο των Ελλήνων της Μεσογείου, οι οποίοι αν ενθυμείστε την εποχή εκείνη ήταν η πλουσιότεροι σε όλο τον πλανήτη.

Να σκεφτείτε ότι μόνο το υποκατάστημα της Αιγύπτου, δήλωνε κέρδη ετησίως από ενα εως ενάμιση εκατομμύρια Γαλλικά Φράγκα. Η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης είχε 5800 εργοστάσια Ελληνικής ιδιοκτησίας, που την ίδια περίοδο στην Ελλάδα υπήρχαν μόνο 450. 

Όταν με διαταγή του Μπέη της Σμύρνης οι Τσετσένοι άρχισαν να σφάζουν τους Έλληνες, πήγαν όλοι και κατέθεσαν τους τίτλους ιδιοκτησίας των εργοστασίων τους και των σπιτιών τους και των περιουσιών τους στην τράπεζα της Ανατολής, διότι προβαλλόταν πάντα ως Ελληνική τράπεζα διότι και η Εθνική εθεωρείτο Ελληνική τράπεζα.

Δεν ήξερε κανένας ότι την εποχή εκείνη η Τράπεζα άνοικε στους Χαζάρους, κι ας λεγόταν Εθνική τράπεζα "Της Ελλάδος", το οποίο το έχουν αφαίρέσει εδώ και μερικά χρόνια. 

Επειδή η Τράπεζα της Ανατολής ήταν θυγατρική της Εθνικής, οι Έλληνες πίστευαν πως είναι Ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα.

Να σκεφτείτε ότι ακόμα και σήμερα η Εθνική τράπεζα συλλέγει τεράστια ποσά από τίτλους ιδιοκτησίας των Ελλήνων της Σμύρνης.

Διότι δε βρέθηκε ποτέ ο κάτοχος ή σφαγιάσθηκαν ή ο κάτοχος βρίσκεται στον βυθό του Αιγαίου μαζί με τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής.

Όταν αποφασίστηκε το 1931-32 να πουληθεί η τράπεζα της Ανατολής, ήταν αδύνατο να βρεθέι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών για να γίνει γενική συνέλευση. Επιχείρησαν 4 φορές να κάνουν γενική συνέλευση, αλλά δε τα κατάφεραν γιατί δεν μαζευόταν περισότερο από το 46% των μετόχων.

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία.

Όταν λοιποόν το 1932 υποτίθεται πως απορροφήσε η Εθνική την τράπεζα της Ανατολής, υπήρχε ενα κεφάλαιο το οποίο ήταν κεφάλαιο εφαιδρικό, γύρω στα 580 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα. Το κάθε χρυσό Γαλλικό φράγκο ζυγίζει 8 γραμμάρια, άρα τα 580.000.000 χρυσά Γαλλικά φράγκα ζυγίζουν (580.000.000 x 8γρ=4.640.000.000 γρ=4.640.000 κιλα) 4.640 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ. 

Αυτό, σύμφωνα με το συμβόλαιο πόλησης δεν μεταβιβάσθει στην Εθνική, αλλά κατετέθη σε έναν αλληλόχρεο λογαριασμό με επιτόκιο 7.25% και θα διαμυραζόταν ισόποσα στους μετόχους οι οποίοι χάρην ευκολίας συμφώνησαν να πάρου άλλο ποσό,  150 δρχ έναντι της κάθε μετοχής μέχρις ότου γίνει η εκκαθάριση.

Επομένως, να θυμάστε 2 πράγματα, το αποθεματικό κεφάλαιο δεν μεταβιβάσθει δια του συμβολαίου προς την Εθνική, προσετέθει δε στο αποθεματικό όλα εκείνα τα κεφάλαια χρήσεων των ετών '32, '33, '34, '35 και ΄36. Το ποσό το οποίο έφτασε τον Δεκέμβριο του 1936, υπήρχαν κατατεθημέν στην Εθνική τράπεζα 870 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα από την Τράπεζα της Ανατολής, Συνολικά 6.960 τονοι χρυσού.

Αυτή την ποσότητα χρυσού πλήρωσαν οι 4.000.000 Έλληνες της Μ. Ασίας με τη ζωή τους και 2.000.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες από τις πατρογονικές τους εστίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ;;;


ΠΗΓΗ:https://esyspartis.blogspot.com/2020/07/20o-4000000.html
Νεότερη Παλαιότερη