14.000 ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ;

Ιδού τι μας περιμένει...
Μετά την "αρπαχτή", θα μετατραπούν τα βουνά και οι κάμποι μας σε σκουπιδότοπους σκουριασμένων ανεμογεννητριών και  φωτοβολταϊκών πλακών!



Πάνω από 14.000 ανεμογεννήτριες , πανύψηλα σύμβολα μιας φθίνουσας θρησκείας, εγκαταλελειμμένες, σκουριασμένες, αργοπεθαίνουν. 

Όταν έρθει  η ώρα να απομακρυνθούν ως μια  αποτυχημένη ιδέα , δεν θα βρεθούν πράσινοι περιβαλλοντολόγοι να το κάνουν. 

Ακούγονταν   σαν μια καλή ιδέα η αξιοποίηση του ανέμου, ενός φυσικού αγαθού που προσφέρεται δωρεάν για το καλό της ανθρωπότητας . 

Οι ανεμογεννήτριες, όπως  οι ηλιακοί συλλέκτες, καταρρέουν. Παράγουν λιγότερη ενέργεια από αυτή που ξοδεύτηκε για να κατασκευαστούν. 

Ο άνεμος δεν φυσά συνέχεια, ή ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. 
Όταν δεν φυσάει, απαιτούν πλήρη υποστήριξη από συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Χωρίς κρατική επιχορήγηση, η λειτουργία τους είναι δυσβάσταχτη. 

Με τις κυβερνήσεις  να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, οι επιδοτήσεις είναι δυσβάσταχτες. Ήταν ένα ωραίο όνειρο, ένα όνειρο πολύ ακριβό, ωστόσο  δεν λειτούργησε.

Η Καλιφόρνια είχε τα "τρία μεγάλα" αιολικά πάρκα -  στο Altamont Pass, στο Tehachapi, και στο Σαν Gorgonio, που θεωρούνται οι καλύτερες περιοχές στον κόσμο από άποψη αιολικής ισχύος . 

Τα αιολικά πάρκα της Καλιφόρνιας, με σχεδόν  80% της δυναμικότητας ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια στον κόσμο, έπαψαν  να παράγουν ενέργεια, πιο γρήγορα ακόμα και από  ό, τι  το Αιολικό Πάρκο Kamaoa στη Χαβάη. 

Υπάρχουν πέντε άλλα εγκαταλειμμένα αιολικά πάρκα στη Χαβάη. 

Όταν εγκαταλείπονται, η απομάκρυνση των τουρμπίνων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. 

Είναι πολύ άσχημες αισθητικά , είναι τεράστιες σε μέγεθος, και το  υλικό  από το οποίο πρέπει να  απαλλαγούμε μεγάλο σε ποσότητα.

Δυστυχώς οι ίδιες περιοχές που θεωρούνται καλές για  χωροθέτηση αιολικών πάρκων είναι φυσικό πέρασμα για τα αποδημητικά πουλιά. 

Μετά από αγωγή  περιβαλλοντιστών, οι ανεμογεννήτριες  στο Altamont κλείνουν  τέσσερις μήνες κάθε χρόνο για τα αποδημητικά πουλιά. 

Σύμφωνα με τον σύλλογο  Golden Gate στο Audubon,  75-110 Χρυσαετοί, 380 Κουκουβάγιες, 300 Γεράκια με κόκκινη  ουρά και 333 αμερικανικά Βραχοκιρκίνεζα ,σκοτώνονται από τις ανεμογεννήτριες κάθε χρόνο! 

Μια μελέτη της  Κοινοτικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης  στην κοινότητα  Αλαμέντα επισημαίνει,  ότι 10.000 πουλιά σκοτώνονται από τις ανεμογεννήτριες του  Altamont κάθε χρόνο. 

Ο σύλλογος στο  Audubon υπολογίζει τους  αριθμούς, όπως η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ,  την  αποκαλούν πολυμίξερ πουλιών, όχι χωρίς λόγο.

Το Παλμ Σπρινγκς έχει θεσπίσει ένα διάταγμα που απαιτεί την απομάκρυνσή τους από το Gorgonio Pass, αλλά εκτός και αν  κάτι άλλο συμβεί, οι εγκαταλειμμένες  ανεμογεννήτριες θα μείνουν εκεί να σαπίζουν δημιουργώντας  αισθητική ρύπανση, ή οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη επιβαρυνθεί  για την υπερτιμολογημένη  ενέργεια και τις φοροδιαφυγές των καπιταλιστών απατεώνων, θα πρέπει να πληρώσουν και  για την απομάκρυνσή τους.

Τα θαλάσσια  αιολικά πάρκα του πρόεδρου Ομπάμα θα είναι πολύ πιο ακριβά από ό, τι εκείνα που βρίσκονται σε ιδανικές τοποθεσίες στην Καλιφόρνια. 

Το θαλασσινό νερό είναι πολύ πιο καταστροφικό  από τον ήλιο και τη βροχή, και οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. 

Αλλά οι παλιόφιλοι καπιταλιστές φοροφυγάδες  υποστηρικτές του, θα δουλέψουν καλά όσο θα αποδίδει τη ζημιά στην ανάγκη για σωτηρία του πλανήτη. 

Μετάφραση: Κινηση πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό
 

https://watervolo.blogspot.com/2015/09/14000.html?m=1

https://odysseiatv.blogspot.com/2022/07/14000.html#more

ΗΠΑ: Εταιρεία αιολικής ενέργειας θα πληρώσει έως 35 εκατ.$ για 150 αετούς που σκοτώθηκαν

Αρπαγή γης για λόγους δημόσιας ωφέλειας!

138 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ 23 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.ΣΥ.

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.



ΠΗΓΗ:
https://esyaheronta.blogspot.com/2022/07/14000.html

Νεότερη Παλαιότερη