ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΕΙΣΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ 

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ 


ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ,ΙΗ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄,ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΖ΄ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ( ΧΑΡΗ ) ΜΑΜΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Κ.ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Εμπόδια στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους ελέγχους των τραπεζών».

Γεωργιάδης: πρόστιμα στις τράπεζες. Μαμουλάκης-ΣΥΡΙΖΑ: «γατάκι» στις τράπεζες, «γατάκι» εντελώς, ούτε ένα ευρώ! Ρε παιδάκι μου, πέντε χρόνια ήρθατε ως οι τραπεζοσχίστες. Ένα ευρώ, ένας Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Να ξέρει ο κόσμος τις αλήθειες. Στα λόγια είσαστε ήρωες, στις πράξεις «γατάκια».

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΟΙΔΪΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ .

ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ;

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ,ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ.
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ,ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ .
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ,ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ FUNDS,ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ,ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ,ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, (Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΦΥΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΦΕΚ) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΙΖΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ, (ΒΛ. ΑΡΘΡΟ 80, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1,  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ).

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ “ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑ“ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ, ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ SINGULAR LOGIC ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, Η ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE.




Η ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ SINGULAR LOGIC ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΕΤΟΙΟ ΡΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, (ΒΛ. https://portal.singularlogic.eu/page/112/i-etaireia), Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΜΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η “ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ“ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η “ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ“, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΝΟΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΦΕΚ.

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΕΚ (ΑΡ. 1304/13-12-2017) ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ ΜΑΡΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ (ΑΡ.11/16-1-2018) ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ ΜΑΡΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΔΕΥΤΕΡΟ) ΦΕΚ ΠΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΨΑΞΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΚ, ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (5-7-2018) ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ,ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΙΣΘΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε από την κυβερνητική πρόταση για τη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο βουλευτής του Παύλος Πολάκης, η υποψηφιότητα της Χαράς Νικολοπούλου (που πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης) ήταν «ιδιαιτέρως προβληματική». Σημειώνεται ότι σήμερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός της κ. Νικολοπούλου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά τη σχετική εισήγηση του κ. Γεωργιάδη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προϊστάμενος της, Ιωάνης Λιανός, απέστειλε χθες επιστολή προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία «αποδόμησε πλήρως» την υποψηφιότητα της κ. Νικολοπούλου, κάνοντας λόγο για «προφανή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της» και εκφράζοντας την «κατάπληξη και απογοήτευσή του» για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων.Με πηγή από εδώ .



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Αρχίζουμε από την πρώτη με αριθμό 798/20-6-2022 επίκαιρη ερώτηση του πρώτου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χαράλαμπου (Χάρη) Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα: «Εμπόδια στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους ελέγχους των τραπεζών».

Κύριε Μαμουλάκη, έχετε το λόγο για την πρωτολογία σας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, τον Οκτώβριο του 2020 σας είχα απευθύνει ερώτηση σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη της γνωστής περίπτωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον έλεγχο προς τις συστημικές τράπεζες. Ήταν ένας έλεγχος που εκκίνησε τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία αυτεπάγγελτη εκκίνηση από πλευράς της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον έλεγχο κατά πόσον οι συστημικές τράπεζες προχωρούν σε καταχρηστικές πρακτικές ή ακόμη και σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Εξού κι ένας αιφνίδιος έλεγχος στις συστημικές αυτές τράπεζες τον Νοέμβριο του 2019.

Σας απηύθυνα, λοιπόν, ένα έτος μετά μία ερώτηση κατά πόσον γνωρίζουμε και πότε προτίθεται η Επιτροπή να προχωρήσει στο εν λόγω πόρισμα. Έναν χρόνο μετά έλαβε χώρα η ερώτηση. Και μερικούς μήνες μετέπειτα έγινε και μια επίκαιρη ερώτηση εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η εικόνα η οποία μας δώσατε εκείνη την χρονική στιγμή ήταν ότι η πορεία του ελέγχου είναι σε εξέλιξη, ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρεμβατικότητα από πλευράς της Κυβέρνησης γιατί είναι μία ανεξάρτητη αρχή -αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εποπτεύει την πορεία και την εύρυθμη λειτουργία της- και αναμέναμε όλοι το πόρισμα αυτό.

Έχουν παρέλθει σχεδόν τρία χρόνια πλέον κι όπως αντιλαμβάνεστε και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει στην κοινωνία, είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχουν οι πρόνοιες και οι παρεμβάσεις από την πλευρά του Υπουργείου ώστε να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία.

Σε όλα αυτά βέβαια είχαμε και το περιστατικό της 15 Ιουνίου, δηλαδή πριν από μερικές μέρες, όπου ουσιαστικά, ούτε λίγο ούτε πολύ, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής εκθείασε αυτή τη δομική αβελτηρία, κωλυσιεργία θα έλεγα, όσον αφορά την εκπόνηση του εν λόγω πορίσματος.

Εξ ου, λοιπόν, και η σημερινή μου παρέμβαση σήμερα και ερώτηση προς εσάς που εδράζεται σε δύο πυλώνες: Πρώτον, τι θα γίνει εν τέλει –πάμε στην ουσία, δηλαδή, του ζητήματος- τι θα συμβεί, ποια είναι η πορεία της συγκεκριμένης έρευνας από την πλευρά της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πού βρίσκεται ο έλεγχος για τις χρεώσεις των πιστωτικών αυτών ιδρυμάτων προς τους πολίτες και πότε επιτέλους αναμένεται η εισήγηση και η απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής. Και δεύτερον, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ελέγχων της Επιτροπής προς τις συστημικές τράπεζες.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Τον λόγο έχει ο Υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης, για την πρωτολογία του.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε και ευχαριστώ πολύ και τον κύριο συνάδελφο για την ερώτησή.


Κατ’ αρχάς, κύριε συνάδελφε, χαίρομαι για το ειλικρινές και διαρκές σας ενδιαφέρον για το πώς πηγαίνει ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της θητείας μου ως προς το αν οι συστημικές τράπεζες ή όχι –γιατί αυτό δεν το γνωρίζω-προχωρούν σε συνεννόηση μεταξύ τους, δημιουργούν κάποιου είδους καρτέλ και γενικά παραβιάζουν τις αρχές του ανταγωνισμού.

Πράγματι, αυτή είναι μια υπόθεση πολύ μεγάλης σημασίας και από το πόρισμα στο οποίο τελικώς θα καταλήξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μάθουμε επίσημα και θεσμικά αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και θα μπορούμε αναλόγως να κινήσουμε τις σχετικές θεσμικές διαδικασίες που προβλέπει το κράτος μας για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις καρτέλ σε κάτι που αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, καθώς το σύνολο των πολιτών συναλλάσσεται με τις τράπεζες.

Με εντυπωσιάζει όμως το διαρκές σας ενδιαφέρον, το οποίο επικροτώ, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πέντε χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένα έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες. Αναρωτιέμαι οι τραπεζικές αυτές ενδεχόμενες πρακτικές καρτέλ δημιουργήθηκαν μετά, πιστεύετε, τον Ιούλιο του 2019; Ή θα ήταν ένα ενδιαφέρον ερώτημα γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια δεν έκανε απολύτως κανένα έλεγχο στις τράπεζες.

Και μην σπεύσετε να απαντήσετε για το ότι είναι ανεξάρτητη επιτροπή και δεν μπορεί να το διατάξει η κυβέρνηση, το οποίο είναι αληθές, γιατί ούτε εγώ διέταξα προφανώς τον έλεγχο φέτος. Ο έλεγχος γίνεται από την επιτροπή μόνη της ακριβώς διότι είναι ανεξάρτητη.

Αλλά θα πάω σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Υπάρχει ένα πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και Εμπορίου, που είναι καθαρά όργανο ελεγχόμενο από τον εκάστοτε Υπουργό Εμπορίου του και τον εκάστοτε Υπουργό Ανάπτυξης, ή έστω ένα ευρώ πρόστιμο σε τράπεζα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ένα, έτσι για την τιμή των όπλων; Κάντε έναν κοινοβουλευτικό έλεγχο να σας καταθέσω τα πρόστιμα που έχει βάλει ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε μία, μία τις τράπεζες για τέτοιου είδους ή για ανάλογες καταγγελίες που έχουν γίνει από συμπολίτες μου. Επί ΣΥΡΙΖΑ ούτε ένα ευρώ!

Άρα θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι λόγοι δικαιοσύνης επιβάλλουν να σας αναφέρω ότι θεωρώ λίγο υποκριτικό το ενδιαφέρον σας. Εάν πράγματι θεωρείτε πολύ σημαντικό να ελέγχονται οι τράπεζες, δεν θα ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν μία κυβέρνηση χάιδεψε τις τράπεζες και δεν έκανε τίποτα για τις τράπεζες ήσασταν εσείς. Άρα για να είστε στον ΣΥΡΙΖΑ, είστε με τράπεζες. Άρα κακώς κάνετε την ερώτηση.

Ειδάλλως θα πρέπει στην δευτερολογία σας να μου πείτε γιατί πέντε χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά τις φωνές στο Σύνταγμα κατά των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, δεν βάλατε ένα ευρώ πρόστιμο –έχω ψάξει να βρω ένα ευρώ πρόστιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ!- ή δεν κάνατε έναν έλεγχο στις τράπεζες.

Είστε πάρα πολύ καλοί για ερωτήσεις, είστε πάρα πολύ καλοί για διαδηλώσεις, είστε πάρα πολύ καλοί για πανό, είστε πάρα πολύ καλοί για να το παίζετε επαναστάτες και κατά του καπιταλισμού, αλλά όταν πήρατε την εξουσία, γατάκια! Όταν λοιπόν εσείς σαν γατάκια και εγώ έχω βάλει έναν σκασμό πρόστιμα και στη θητεία μου γίνεται έλεγχος, να μου λέτε «αν» και «τι» και «πως» είναι και λίγο θράσος.

Ως προς το πώς θα ολοκληρωθεί η έρευνα για το θέμα που προέκυψε με την κυρία Νικολοπούλου, θα απαντήσω στην δευτερολογία μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Τον λόγο τώρα έχει ο κ. Μαμουλάκης.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Κύριε Γεωργιάδη, εμμένετε να κάνετε αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση. Πάμε στην ουσία. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά είστε στον υπουργικό θώκο και σας ρωτώ λοιπόν: Κάνατε ένα αίτημα ελέγχου προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να δείτε και εσείς ως οφείλετε αν οι πρακτικές αυτές είναι καταχρηστικές ή όχι, εάν είναι ανταγωνιστικές ή όχι, αν οι τράπεζες συνεχίζουν να έχουν μια, αν θέλετε, αποικιοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες;

Μόλις εχθές, κύριε Γεωργιάδη, ο πρώην Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, κ. ο Ζαγορίτης, Συνήγορος του Καταναλωτή, ξέρετε τι είπε για τις τράπεζες; Ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται ένα όργιο υπέρ των τραπεζών και κατά των πολιτών, ότι δεν προλαβαίνει να μαζεύει τις αναφορές και τα παράπονα των πολιτών εναντίον των καταχρηστικών πρακτικών των τραπεζών. Τι έχετε να πείτε για αυτό; Σας λέω, φέρτε μου ένα αίτημα ελέγχου που έχετε κάνει εσείς προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έχετε το δικαίωμα. Έχω δει τις διατάξεις που διέπουν τι δυνατότητές σας. Ο νόμος είναι σαφής. Βεβαίως δεν παρεμβαίνετε, αλλά μπορείτε κάλλιστα να προχωρήσετε σε αίτημα ελέγχου και να δείτε κατά πόσο προχωρούν ή όχι από πλευράς ανταγωνισμού οι έλεγχοι στις τράπεζες. Δεν το κάνατε.

Γιατί δεν το κάνατε; Είναι ένα εύλογο ερώτημα που νομίζω ότι χρήζει απαντήσεως στη δευτερολογία σας.

Άρα, λοιπόν, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Δεν μπορείτε εσείς να επικαλείστε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το έλλειμμα ή μη ελέγχων όταν αυτές οι πρακτικές, όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, είναι μία αν θέλετε παθογένεια της ελληνικής πολιτείας απέναντι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μια διαρκής παθογένεια. Και τώρα ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή που χειμάζεται η κοινωνία, που δοκιμάζεται ο κόσμος, πρέπει αν μη τι άλλο να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις συνθήκες και αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει εκεί έξω. Και εδώ μου γυρνάτε και μου αναφέρεστε στην περίοδο 2015-2019 λες και τα πάντα ξεκίνησαν το 2015, λες και δεν υπάρχει προϊστορία στο ζήτημα αυτό.

Και τώρα επειδή αναμένετε την ερώτηση και συνάμα φαντάζομαι την απάντηση για την περίπτωση της κυρίας Νικολοπούλου, νομίζω ότι και η έκθεση του προέδρου είναι ξεκάθαρη.

Είχα και την εμπειρία παρουσίας στην εν λόγω Επιτροπή και δεν σας κρύβω ότι ήταν εκεί έκδηλος ο αιφνιδιασμός σας όταν αντιληφθήκατε για το έγγραφο του Προέδρου Όμως πάω στην ουσία. Ο ίδιος ο Πρόεδρος αναφέρει ότι η κυρία Νικολόπουλου –θα σας το πω με κομψό τρόπο- ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικού της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν είχε την αποτελεσματικότητα που θα ανάμενε παρ’ όλη την ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό και πόρους. Μάλιστα εδώ είχατε πει, μου είχατε απαντήσει, ότι «με δέκα εξαιρετικά στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κύριε Μαμουλάκη, θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να έχουμε το συντομότερο δυνατόν το πολυπόθητο και αναμενόμενο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τους ελέγχους στις τράπεζες».

Το κρίσιμο λοιπόν είναι όσο κι αν πετάτε την μπάλα στην κερκίδα και προσπαθείτε να παίξετε κατενάτσιο έχουν περάσει τρία χρόνια, κύριε Γεωργιάδη. Πρέπει επιτέλους να δοθεί απάντηση. Δεν μπορούν να περνάνε οι μήνες και τα χρόνια έτσι και ακόμη να περιμένουμε το πόρισμα. Είναι κομβικής σημασίας, είναι αν θέλετε και συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα να έχουμε γρήγορα μία απάντηση.

Και εν κατακλείδι ήθελα να σας θέσω και ένα επιπρόσθετο ερώτημα. Στην έκθεση πεπραγμένων του 2020 γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες σημαντικές παρεμβάσεις της Επιτροπής μέσω της επιβολής προστίμου, όμως σε πολλές περιπτώσεις τα πρόστιμα αυτά αφορούν αποφάσεις της Επιτροπής προηγούμενων ετών για τις οποίες το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε κατά την πάροδο ακόμα και –ακούστε!- ενός έτους. Ένα έτος μετά εξεδόθη το ΦΕΚ από τους εν λόγω ελέγχους και πεπραγμένα. Αναφέρω ενδεικτικά την απόφαση 689/30 Ιουλίου του 2019 ενός προστίμου συνολικού ύψους 1.269.289 της οποίας το ΦΕΚ 4600 δημοσιεύθηκε –πότε;- στις 19 Οκτωβρίου του 2020, έναν χρόνο και δύο μήνες μετά. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι εύλογο ερώτημα, όπως αντιλαμβάνεστε.

Και εν κατακλείδι, για να επανέλθουμε στο μείζον ζήτημα και για να μην καταχραστώ άλλο τον χρόνο, ερώτημα: Πότε θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου, πότε θα γνωρίζουμε την πρόοδο του ελέγχου; Πρέπει να υπάρχει μια σαφής απάντηση σήμερα όχι τόσο για μας, την Αξιωματική Αντιπολίτευση και την Αντιπολίτευση εν γένει, αλλά για τον κόσμο εκεί έξω.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων): Δεν γνωρίζω ακριβώς το θέμα του προστίμου. Κάντε μου μια γραπτή ερώτηση για να δώσουν οι υπηρεσίες, γιατί πραγματικά δεν το γνωρίζω. Αλλά από αυτό που άκουσα, που είπατε εσείς, επειδή έχω βάλει πάρα πολλά διαφορετικά πρόστιμα στις τράπεζες, είναι πολλά αυτά, δεν μπορώ να τα θυμάμαι απ’ έξω, είπατε ότι μπήκε το πρόστιμο στις 30 Ιουλίου του 2019. Προφανώς από έλεγχο που είχε ξεκινήσει πριν πάρουμε την εξουσία, έτσι δεν είναι; Γιατί δεν μπορεί να μπήκε το πρόστιμο σε είκοσι πέντε μέρες άρα από έλεγχο πριν. Τι κρίμα που δεν προλάβατε πάλι να βάλετε το πρόστιμο επί των ημερών σας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Τον έλεγχο τον κάναμε, όμως.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων): Πέντε χρόνια κυβερνήσατε, αλλά πάλι δεν προλάβατε! Είναι ένα περίεργο πράγμα αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δεν τα προλάβατε. Είναι ένα περίεργο πράγμα! Πέντε χρόνια δεν σας φτάσανε και τελευταία στιγμή όλα δεν τα προλάβατε.

Πάμε λοιπόν και στην ουσία. Πρώτα απ’ όλα με ρωτάτε γιατί δεν έχω κάνει γραπτό αίτημα ελέγχου. Απαγορεύεται είναι η απάντηση, γιατί ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη, γι’ αυτό απαγορεύεται. Εάν δεν είχε ξεκινήσει ο έλεγχος στις τράπεζες, πράγματι θα είχα το δικαίωμα ως Υπουργός να κάνω αίτημα ελέγχου, έχετε δίκιο. Από την ώρα που ο έλεγχος έχει ξεκινήσει κάθε ακόμα και ερώτημα δικό μου θεωρείται παρέμβαση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εγώ έγινα Υπουργός τον Ιούλιο και ο έλεγχος έγινε το Νοέμβριο, σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Εσείς ήσασταν κυβέρνηση πέντε χρόνια και δεν προλάβατε. Επί των ημερών μου έγινε σε τέσσερις μήνες. Ποιος είναι πιο γρήγορος; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Γεωργιάδης; Το πέντε χρόνια ή το τέσσερις μήνες;

Σας είπα, εάν πράγματι πιστεύετε αυτά που λέτε για τις τράπεζες, ελάτε στη Νέα Δημοκρατία, γιατί εμείς κάνουμε έλεγχο στις τράπεζες, όχι εσείς. Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε με τις τράπεζες είναι απλό το πράγμα. Αυτό δείχνει η θητεία σας. Μπορεί να είστε στα λόγια κατά των τραπεζών. Στα λόγια ήσασταν και κατά του μνημονίου, και κατά του Σόιμπλε, και κατά της Μέρκελ και σε όλα αυτά. Στην πράξη φίλοι του Σόιμπλε, φίλοι της Μέρκελ, φίλοι του μνημονίου. Άρα αν είστε στα αλήθεια κατά των τραπεζών, με τη Νέα Δημοκρατία και με τους πολίτες, αν είστε με τις τράπεζες, τότε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που πέντε χρόνια τους χάιδευε, είναι τόσο απλά τα πράγματα. Διότι τι λέγανε οι αρχαίοι; Αρχή άνδρα δείκνυσι, δεν έχει σημασία, κύριε Μαμουλάκη, το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει μόνο το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και, όπως καταλάβατε από το πρόστιμο που είπατε, ούτε το πρόστιμο δεν προλάβατε να βάλετε. Έπρεπε να έρθω εγώ για να μπει το πρόστιμο.

Άρα, λοιπόν, μεταξύ μας, μας χωρίζουν τα έργα μας. Γεωργιάδης: πρόστιμα στις τράπεζες. Μαμουλάκης-ΣΥΡΙΖΑ: «γατάκι» στις τράπεζες, «γατάκι» εντελώς, ούτε ένα ευρώ! Ρε παιδάκι μου, πέντε χρόνια ήρθατε ως οι τραπεζοσχίστες. Ένα ευρώ, ένας Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Να ξέρει ο κόσμος τις αλήθειες. Στα λόγια είσαστε ήρωες, στις πράξεις «γατάκια».

Πάμε, όμως, τώρα στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν θέλω να το προσπεράσω. Είπατε ότι βρέθηκα αιφνιδιασμένος στην επιτροπή. Ασφαλώς. Και το είπα. Το γεγονός ότι ο κ. Λιανός ένα έγγραφο στο οποίο έγραφε πάνω τη λέξη «εμπιστευτικό» το μοίρασε στα μέλη της επιτροπής μού προκάλεσε πολύ μεγάλη κατάπληξη. Γι’ αυτό ήμουν μουδιασμένος. Δεν θέλω να δώσω μεγάλη συνέχεια, γιατί ο ίδιος έκανε δηλώσεις ανασκευαστικές και περίπου συγγνώμης αμέσως μετά. Οπότε ας το θεωρήσω λήξαν. Διότι επαναλαμβάνω ότι ούτε εγώ δικαιούμαι να γνωρίζω ούτε αυτός δικαιούται να διαρρέει τι συμβαίνει στις εν εξελίξει υποθέσεις. Και εγώ δεν θέλω να παρανομήσω. Εκείνος ας πάρει τις ευθύνες μόνος του.

Ως προς το αν η κυρία Νικολοπούλου έχει κάνει καλά ή όχι τη δουλειά της, πάλι εγώ δεν δικαιούμαι να το γνωρίζω. Και όταν κάναμε την επιλογή, δεν είχαμε καμιά ιδέα για το αν ο κ. Λιανός τη συμπαθεί ή όχι. Και μας ήταν και αδιάφορο, σας είπα. Τα εξήγησα, άλλωστε, στην επιτροπή. Η κυρία Νικολοπούλου εκρίθη υπηρεσιακά από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού και την έκριναν άξια, για να γίνει διευθύντρια, οι συνάδελφοι της και οι επιστήμονες της επιτροπής, όχι ο Υπουργός.

Τώρα, πότε θα τελειώσει ο έλεγχος; Στην απάντηση που σας είχα δώσει, αν θυμάστε, πέρσι, που ήταν η έγγραφη απάντηση της επιτροπής, έλεγε ότι από την ώρα που κάνατε την ερώτηση ήθελε περίπου έναν-ενάμιση χρόνο ακόμα, με βάση τους συνήθεις ρυθμούς ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αυτό έλεγε η απάντηση που μας είχαν δώσει. Και μάλιστα, είχε και διάφορα διεθνή παραδείγματα πόσο κρατούν παγκοσμίως τέτοιου τύπου έλεγχοι. Άρα, λογικά, μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου είναι μέσα στο πλαίσιο του χρόνου που μία τέτοια έρευνα κανονικά διαρκεί διεθνώς. Δηλαδή, τα τρία χρόνια μπορεί να φαίνονται πολλά στη μέση λογική, αλλά το δίκαιο του ανταγωνισμού είναι πάρα πολύ μπλεγμένο και προφανώς οι συναλλαγές που πρέπει να ελεγχθούν είναι πολλές και η σύγκριση με το τι κάνουν άλλες τράπεζες στο εξωτερικό είναι πολύπλοκες. Βάσει του χρονοδιαγράμματος, που από την αρχή είχανε πει, περίπου στα τρία χρόνια λέγανε ότι θα πρέπει να βγει το πόρισμα.

Εγώ δεν μπορώ να στείλω ούτε καν χαρτί που να ζητήσω επίσπευση, γιατί πάλι αυτό είναι παρέμβαση. Θα μπορούσε ενδεχομένως να προκριθεί σε μια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μία συζήτηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το πώς πηγαίνουν μια τέτοια υπόθεση μείζονος ενδιαφέροντος και να γίνει, κύριε Πρόεδρε, αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οπότε ίσως σε αυτήν την περίπτωση να μην μπορεί να χρεωθεί κάποιος κάποια διάθεση παρεμβάσεως.

Εγώ όμως δεν έχω καμία διάθεση να παρέμβω σε εν εξελίξει έρευνα της επιτροπής, μα καμία απολύτως. Θα περιμένω θεσμικά το πόρισμα. Όταν μου παραδοθεί το πόρισμα, τότε θα δράσει η Κυβέρνηση.

Και κλείνω με το εξής, επειδή λέτε για τις καθυστερήσεις. Δυστυχώς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού -δεν της ρίχνω ευθύνη αποκλειστική, αλλά δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα- καθυστερεί πάρα πολύ σε πολλά πράγματα. Να φέρω ένα παράδειγμα; Γνωρίζουμε από δελτία Τύπου ότι έχει ολοκληρωθεί, παραδείγματος χάριν, μια απόφαση σε σχέση με μια διένεξη δύο ιδιωτικών μεγάλων εταιρειών. Αυτό έχει γίνει από το μήνα Φεβρουάριο. Μέχρι σήμερα, τέλος Ιουνίου, αυτό το πόρισμα δεν έχει βγει. Εγώ δεν ξέρω τι έχει αποφασίσει η επιτροπή. Άρα, εγώ ως Υπουργός δεν μπορώ να πάρω απόφαση, για να λύσω ένα θέμα, γιατί ακόμα δεν έχω ενημερωθεί για το ποια είναι η απόφαση της επιτροπής και δεν μπορώ και να μάθω ποια είναι η απόφαση της επιτροπής, μέχρι να βγει το πόρισμα. Δυστυχώς, όμως, έτσι δουλεύει μία ανεξάρτητη επιτροπή, με την οποία πρέπει να έχουμε μία αναγκαία απόσταση, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις παρεμβάσεως στο έργο της.



Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ
ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520







ΠΗΓΗ:
https://delagrammatika-yp-boulevtis.blogspot.com/2022/06/vouleytes-stin-vouli-eiste-gatakia.html?fbclid=IwAR3Gk48K91vDeKVeg6hpH2xVqtz5rkKQKB8AaVrhffmIFLPZ_SABpjl-VQQ
Νεότερη Παλαιότερη